Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Επανέρχεται η απόσυρση ...


Χαράτσι στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού...
Την επιστροφή του μέτρου της απόσυρσης, τη σύνδεση τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους και την εφαρμογή «πράσινου» δακτυλίου στην Αθήνα από το 2011, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτραπεί η κίνηση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα καθορίζονται ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα.
«Τα καθαρά Ι.Χ. θα έχουν...

μείωση τελών, ενώ στα πιο ρυπογόνα θα αυξηθούν από 50 έως 150 ευρώ. Το 2010 θα ισχύσουν τα νέα τέλη και αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα τα πληρώσουν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο», εξήγησε.

Επίσης, ανακοίνωσε πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, με κίνητρα που θα θεσπιστούν, αλλά και επιπλέον κίνητρα για την αγορά καινούργιων Ι.Χ.

Από το Σεπτέμβριο του 2011 θα θεσπιστεί πράσινος δακτύλιος και τα αυτοκίνητα που έχουν χαμηλούς ρύπους από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και κάτω, θα κυκλοφορούν όλες τις ημέρες.

Τα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν πριν το 1995 δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν εντός του δακτυλίου τις ώρες που ισχύει, ενώ για τα ενδιάμεσα οχήματα θα ισχύσει το μέτρο των μονών-ζυγών.

Ο κ. Σουφλιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα όρια του δακτυλίου, αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά προτάσεις για επιβολή διοδίων στο Κέντρο ή την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων Ι.Χ.

«Στόχος είναι το 2012 να μειωθούν οι ρύποι κατά 25%-35% και το 2015 έως 60%», κατέληξε.
ΝΕΑ


nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: