Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ένταση κατά τη μεταφορά υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Πειραιάς
'Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ακτή Βασιλειάδη, όταν υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αρνούνταν να μετακομίσουν σε άλλο όροφο του κτιρίου.

Οι υπάλληλοι κατήγγειλαν ότι λιμενικοί προχώρησαν σε μετακόμιση των γραφείων τους, παρά την αντίδραση των εργαζομένων.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί, καθώς μετά τη συγχώνευση των υπουργείων Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, δεν έχει γίνει ακόμα αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του και νέο οργανόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι του παραχωρήθηκε και επισήμως το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου στεγάζεται το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του νέου οργανογράμματος για τη χωροθέτηση των διευθύνσεών του και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Το Προεδρικό Διάταγμα, όμως, για τη σύσταση Αρχηγείου προϋποθέτει την αναδιάρθρωση και τον πλήρη διαχωρισμό των γραφείων του από αυτά του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δεδομένου ότι πλέον οι χώροι στους οποίους θα στεγάζεται το ένστολο προσωπικό θα λειτουργούν με βάσει κανόνων στρατοπέδου.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν ειδικές μαγνητικές κάρτες, ενώ θα υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι εντός και εκτός κτιρίου.

Εως ότου, όμως, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρήσει σε νέο οργανόγραμμα και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ναυτιλίας που είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια και εκτός Ακτής Βασιλειάδη, το υπουργείο Προστασία του Πολίτη του παραχώρησε τους δύο πρώτους ορόφους για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Ωστόσο οι πολιτικοί υπάλληλοι έχουν πάρει απόφαση να μην δεχθούν να μετακινηθούν μέχρι να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή μηχανικών για τη χωροθέτηση του κτιρίου όπως είχε συμφωνηθεί με τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Χάρη Παμπούκη.

Η κατάσταση τελικά εκτονώθηκε και οι ηγεσίες των δύο υπουργείων ανακοίνωσαν οτι θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση για το θέμα του κτιρίου και των υπηρεσιών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: