Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στην Αθήνα εκτάκτως ο Τσαρλς Νταλάρα, αρχίζουν oι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για το «κούρεμα»









Στην Αθήνα εκτάκτως ο Τσαρλς Νταλάρα, αρχίζουν oι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες για το «κούρεμα»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα έρχεται εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Tην ίδια ώρα, αρχίζουν επισήμως την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη, υπό την εποπτεία της τρόικας, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ιδιώτες ομολογιούχους που εκπροσωπεί το Διεθνές Χρηματοοικονoμικο Ινστιτούτο (IIF), για τη διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομίλησε χθες τηλεφωνικά, για το θέμα αυτό, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την πλευρά του το IIF ανακοίνωσε ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη αυτήν την εβδομάδα, επισήμως για να συμμετάσχει στο Συνέδριο Euro Finance Week.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Νταλάρα «θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα που κατέχουν τίτλους ελληνικού χρέους», δήλωσε εκπρόσωπος του IIF, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη διεξαγωγή επισήμων συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης-27ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να οδηγήσει στην απομείωση κατά 50% των ομολόγων που διακρατούν οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ। ευρώ περίπου.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: