Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Κρατικά" φοροδάνεια για να πληρωθούν τα χαράτσια!

Σκέψεις για χορηγήσεις με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου


http://img.protothema.gr/C0900A7E9A8126FDB048CD724057A7B4.jpg
Την παροχή εγγύησης από το Κράτος για να πάρουν δάνεια μισθοσυντήρητοι και επαγγελματίες που δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Στο οικονομικό επιτελείο ωριμάζει η ιδέα για μια νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τις εμπορικές τράπεζες, για να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να πληρώσουν τα «χαράτσια» του Μνημονίου και να εκτελεστεί κανονικά ο προϋπολογισμός.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τραπεζίτες, για να καθορισθεί το πλαίσιο χορήγησης των φοροδανείων. Εγγυητής σε αυτά τα δάνεια θα μπει το ίδιο το Δημόσιο, καθώς οι εμπορικές τράπεζες έχουν διακόψει κάθε παροχή χρηματοδότησης.

Εφόσον εφαρμοσθεί το σύστημα αυτό, τότε η τράπεζα θα αναλάβει να δίνει ένα χαμηλότοκο δάνειο και να πληρώνει ουσιαστικά η ίδια τους φόρους των πελατών της.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία καταιγίδα φόρων, προκειμένου να πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, τις έκτακτες εισφορές, τα τέλη επιτηδεύματος τον φόρο εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και τα πρόστιμα για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: