Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη η κορύφωση

Η επόμενη ημέρα μετά τη εισβολή στο Πολυτεχνείο
Η επόμενη ημέρα μετά τη εισβολή στο Πολυτεχνείο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη οι εκδηλώσεις μνήμης για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα της Πέμπτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Την Τετάρτη συνεχίζονται οι καταθέσεις στεφάνων και οι προγραμματισμένες στον χώρο επισκέψεις σχολείων, μεμονωμένων μαθητών και πολλών γονιών με τα παιδιά τους.

Στεφάνια κατέθεσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς με πρώτη την Εθνική Αντίσταση.

Από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 7.000 αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

Εκτός από τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία αστυνομικών κοντά σε υπουργεία, γύρω από τη Βουλή, κοντά σε πρεσβείες και σε πανεπιστήμια, ενώ για άλλη μία χρονιά αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαρμογών.

Λόγω των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης, διακοπές-εκτροπές της κυκλοφορίας) σε οδούς γύρω από το ΕΜΠ έως την πλ. Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης.

Στο μεταξύ, οι κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως η Νομική, έχουν ήδη κλείσει ενώ θα παραμείνουν κλειστές και οι υπόλοιπες σχολές του κέντρου της Αθήνας, οι οποίες θα περιφρουρούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ήδη, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: