Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή του Λ. Παπαδήμου με το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αναμένει το Eurogroup

Πριν τα τέλη Νοεμβρίου η 6η δόση

Ο κ. Παπαδήμος αναζητά συμβιβαστική φόρμουλα για να αρθεί το αδιέξοδο με τις έγγραφες δεσμεύσεις και το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες την Δευτέρα
Ο κ. Παπαδήμος αναζητά συμβιβαστική φόρμουλα για να αρθεί το αδιέξοδο με τις έγγραφες δεσμεύσεις και το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες την Δευτέρα (Φωτογραφία: AΠΕ )


Στρασβούργο, Γαλλία
Η απόφαση της τρόικας για την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα, θα ληφθεί πριν το τέλος του Νοεμβρίου 2011, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, την Τετάρτη, για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Αναμένουμε όμως, διευκρίνισε, επιστολή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου, στην οποία θα αναφέρονται λεπτομερώς οι προθέσεις της κυβέρνησής του, καθώς και το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, για την εφαρμογή των συστάσεων και των μέτρων που έχουν υποβληθεί από την τρόικα.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο κ. Παπαδήμος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Την ίδια ώρα, παρατείνεται η εμπλοκή για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ, καθώς η Κομισιόν παραμένει αμετακίνητη στο αίτημά της για έγγραφη δέσμευση της ΝΔ επί της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και των όρων που απορρέουν από αυτήν, ενώ την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει να αρνείται να βάλει την υπογραφή του σε τέτοιου είδους έγγραφο.

Σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναζητά συμβιβαστική φόρμουλα για να αρθεί το αδιέξοδο και το «καυτό» αυτό ζήτημα αναμένεται να τεθεί κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες.

Σήμερα, Τετάρτη ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος έρχεται εκτάκτως στην Αθήνα για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο το θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στη μείωση του ελληνικού χρέους.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: