Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου

Δύο «διαρροές» από ΠΑΣΟΚ, μία από ΝΔ

Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και βουλευτές
Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και βουλευτές (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ψήφο εμπιστοσύνης, με 255 υπέρ και 38 κατά, έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης.

Καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος -ο οποίος διεγράφη λίγο αργότερα από την ΚΟ της ΝΔ- ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσούρας, και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν δεν ετέθη θέμα διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές. Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε επίσης η ανεξάρτητη βουλευτής Έλα Παπαδημητρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιανής και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Σωτήρας Χατζηδάκης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ήταν απών, χωρίς να έχει αποστείλει επιστολή του για την πρόθεση ψήφου του.

Απόντες ήταν επίσης τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (Γ.Μαυρίκος, Ι.Ζιώγας και Στα.Σκοπελίτης), οι οποίοι έστειλαν επιστολές, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι δεν θα καταμετρηθούν.

Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα με την δευτερολογία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης αλλά και τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε στη χώρα μας. «Ο δρόμος είναι μακρύς» τόνισε ο κ. Παπαδήμος και πρόσθεσε πως χρειάζεται κόστος προσαρμογής και θυσίες.

Υπογράμμισε δε πως οι θυσίες πρέπει να επιμεριστούν δίκαια και πρόσθεσε ότι χωρίς δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα μπορέσει η χώρα να έχει πρωτογενή πλεονάσματα. «Πρέπει να έχουμε τη ματιά μας προσηλωμένη στους ανέργους και ιδιαίτερα τους νέους», τόνισε ο Λ.Παπαδήμος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: