Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Λογοδοτώ μόνο στο λαό και στη Βουλή για τις πολιτικές μου πράξεις, είπε ο Φ.Πετσάλνικος

Ομιλία στην Ολομέλεια


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τη δική του απάντηση για την εμπλοκή του στη διαδικασία ανάληψης της πρωθυπουργίας έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια επί των προγραμματικών δηλώσεων.

«Βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα, στο επίκεντρο μίας μιντιακής καταιγίδας παρά του ότι δεν είχα επιδιώξει ή σκεφτεί κάτι» είπε και εξήγησε ότι άρχισε η επίθεση όταν ο Γ.Παπανδρέου, με τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, του έκανε τη «γνωστή πρόταση».

«Με μυθεύματα, ανακρίβειες και χονδροειδή ψέματα επιδόθηκαν ορισμένοι σε αγώνα δρόμου για να με μειώσουν ως πολιτικό και ως άνθρωπο» τόνισε ο κ.Πετσάλνικος και πρόσθεσε πως όταν ρωτήθηκε πως αισθάνθηκε, σημείωσε ότι δεν ένιωσε πίκρα ή θυμό αλλά του γεννήθηκε το ερώτημα «σε ποιον οφείλουμε να λογοδοτούμε όλοι εμείς;».

»Ως πολιτικός, ως βουλευτής και ως πρόεδρος της Βουλής έχω καθήκον να λογοδοτώ για τις πολιτικές μου πράξεις στους πολίτες και σε εσάς. Δεν θα λογοδοτήσω σε κανέναν άλλο και σε κανέναν εξωθεσμικό παράγοντα» τόνισε κατηγορηματικά.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε αρχικά να προωθηθεί άμεσα το νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες των πολιτικών και της αλλαγής των οργάνων ελέγχου, δεύτερον να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση δημοσίευσης του πόθεν έσχες και για άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής, δικαστικούς, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφους και τρίτον να υπάρξει και ένα εύλογο τέλος όσων κάνουν χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων για να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: