Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«Καίριο πλήγμα στην αγορά»...


«Καίριο πλήγμα στην αγορά» η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ
...η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ...

Την εκτίμησή του ότι ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, από 23% που είναι σήμερα, θα αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για την αγορά, διατυπώνει ο...
πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «η αύξηση της φορολογίας, έμμεσης ή άμεσης, οδηγεί την αγορά σε χειμερία νάρκη από την οποία δύσκολα θα εξέλθει».

«Έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι η αγορά ασφυκτιεί υπό το βάρος της οικονομικής ανομβρίας, της έλλειψης ζήτησης, των αλλεπάλληλων λουκέτων και των υπέρμετρων φόρων. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση, δεν το αντιλαμβάνεται και απεργάζεται νέα αποσπασματικά μέτρα που θα ικανοποιήσουν απλά άμεσες ανάγκες» υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος σε σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι «η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για σωρεία ζητημάτων, από τα οποία κανένα δεν φαίνεται να οδεύει προς τη λύση» και καταλήγει: «Ευελπιστώ, έστω και την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι οι δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό όφελος για την αναστροφή του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: