Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τα 7 τετ α τετ πριν από τη συνεδρίαση


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ µε τα οποία έγινε η επιλογή των επτά µελών της κυβέρνησης, που είχαν χθες τετ α τετ επαφές µε τον Πρωθυπουργό πριν από τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συµβουλίου, αναζητούν στο ΠΑΣΟΚ. Κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ εντόπισαν στην επτάδα τούς πλέον «θορυβώδεις» υπουργούς της κυβέρνησης. ∆ηλαδή, τον αντιπρόεδρό της Θόδωρο Πάγκαλο πουτους τελευταίους µήνες έχει επικεντρώσει πολλές φορές πάνω του τα φώτα της δηµοσιότητας, τον Ευάγγελο Βενιζέλο που το τελευταίο διάστηµα έχει πάρει αποστάσεις από την οικονοµική πολιτική, τον Ανδρέα Λοβέρδο που µε τις προχθεσινές του δηλώσεις προκάλεσε νέο κλίµα εσωστρέφειας, την Αννα ∆ιαµαντοπούλου που τον ακολούθησε ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να κλείσει το όλο θέµα µέχρι την Τετάρτη (σήµερα), καθώς «ο καλός καπετάνιος στηφουρτούνα φαίνεται», τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που µόλις προ ηµερών δήλωσε ότι «το Μνηµόνιο δεν είναι Ευαγγέλιο», τον Χρήστο Παπουτσή που θεωρεί εγκληµατική την απώλεια του δηµόσιου ελέγχου από στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις και τη Λούκα Κατσέλη που ως γνωστόν αποτελεί περίπου «κόκκινο πανί» για την τρόικα.

Εµπειρα κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι οι συναντήσεις είχαν έναν και µοναδικό στόχο: να βολιδοσκοπήσει ο Πρωθυπουργός τις διαθέσεις των 7προσώπων για να καταλήξει στις οριστικέςτου αποφάσεις προτού προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηµατισµό.


Τηλεφώνηµα µε τη Μέρκελ

Πριν από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία µε τη γερµανίδα καγκελάριο ανγκελα Μέρκελ. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόµενο της τηλεφωνικής συνοµιλίας, όπως και το ποιος είχε τη σχετική πρωτοβουλία
Εκκληση Παπούλια για συναίνεση

Σε πανεθνική συστράτευση κάλεσε χθες ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας µε αφορµή συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο µε τον Πρωθυπουργό.

ο Κάρολος Παπούλιας αναφερόµενος στην κρισιµότητα των καιρών σχολίασε πως «η συστράτευση πρέπει να είναι πανεθνική αλλιώς δεν βγαίνει», ενώ συγχρόνως έδωσε έµφαση σε δηµοσιεύµατα του γερµανικού Τύπου που αναφέρονται στην αγωνία των Ευρωπαίων για την τύχη του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Προηγουµένως ο κ. Παπανδρέου είχε επιµείνει στην αναγκαιότητα να στηριχθεί ο εθνικός αγώνας για τις απαραίτητες αλλαγές µε αποφάσεις. «Η κακοφωνία δεν συµβάλλει», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός απαντώντας ουσιαστικά στο κάλεσµα του κ. Παπούλια για συστράτευση, ενώ αναφερόµενος στις διαρροές περί την οικονοµία, είπε ότι «ακούγονται πολλά σενάρια κι αυτό δικαιολογηµένα δηµιουργεί ανησυχίες, αλλά η απάντηση της κυβέρνησης είναι η επιµονή, η αποφασιστικότητα και η ψυχραιµία».

Σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένες πηγές, ο κ। Παπανδρέου ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας ότι δεν προτίθεται να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: