Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δεν έλειψε η ένταση από άλλη μία πορεία...

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


http://img.protothema.gr/DB428192F4432B48C9520285F4C9BD55.jpg
Αποκαταστάθηκε η τάξη στο κέντρο της Αθήνας, καθώς «έσβησαν» και οι τελευταίες «εστίες» επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Όλοι οι δρόμοι δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Στην περιοχή των Εξαρχείων καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης επεισόδια και ρίψεις δακρυγόνων μετά την πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ομάδες νεαρών προξένησαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ κάποιο μπήκαν και στο χώρο του Πολυτεχνείου. Μεμονωμένα επεισόδια μικρής έκτασης με πετροπόλεμο καταγράφονταν πέριξ του Πολυτεχνείου ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά, δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια τα επεισόδια πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις. κολούθβς σημειώθηκαν «οδομαχίες» στην οδό Πανεπιστημίου. Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και προσαγωγές.

Κατά τα λοιπά τόσο η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως, όσο και νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ, είχαν μεγάλη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: