Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ώρα μηδέν για το Ζάππειο ΙΙ

newsbomb.gr

Τέλειωσαν τα ψέματα. Αύριο στις 11:00, ο αρχηγός της ΝΔ παρουσιάζει το επικαιροποιημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και στη Συγγρού βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, προκειμένου οι ΄΄γαλάζιες΄΄ προτάσεις να έχουν το αντίκτυπο που επιθυμεί το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά.

«Επανεκκίνηση της οικονομίας» θα ζητήσει τη Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας ένα «Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας» με την ελληνική κοινωνία, με σκοπό όπως διαμηνύουν να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο του μνημονίου, να ζωντανέψει η επιχειρηματικότητα, να αποκατασταθούν οι αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική εξουσία, να εμφυσηθεί η χαμένη αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά αλλά και η χαμένη αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες.
Με όχημα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επικαλεσθεί το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας για να δείξει πως υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου.

«Η Ιρλανδία κατάφερε να διατηρήσει χαμηλούς τους φορολογικούς συντελεστές, να αυξήσει το ελάχιστο ωρομίσθιο, επαναφέροντάς το στην προ Μνημονίου εποχή και να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους χαμηλόμισθους. Το 2011 η ανάπτυξη θα επιστρέψει για την ιρλανδική οικονομία μετά από τρία χρόνια ύφεσης -πρόβλεψη για αύξηση 0,9%- ενώ το 2012 οι προβλέψεις είναι για 2,2%. Η Πορτογαλία αντίστοιχα δεν κατάργησε τον 13ο και 14ο μισθό ούτε μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις κάτω των 1500 ευρώ» αναμένεται να επισημάνει.

Συναίνεση δεν σημαίνει να λες σε όλα «ΝΑΙ»

Στη ΝΔ θεωρούν πως συναίνεση δε σημαίνει απαραιτήτως να συμφωνείς σε όλα αλλά και να παρουσιάζεις προτάσεις για ότι διαφωνείς. Αυτό όπως υποστηρίζουν επιτελικά στελέχη του κόμματος, η ΝΔ το κάνει συστηματικά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην αντιπολίτευση με τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της παράταξης.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ασκεί καταστροφική αντιπολίτευση αλλά έχει υπεύθυνη στάση» τονίζουν οι ίδιες πηγές και υπενθυμίζουν πως η «Συγγρού», ζήτησε εγκαίρως μέτρα που θα απέτρεπαν την κρίση δανεισμού της χώρας, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δυσφημούσε τη χώρα και συζητούσε «υπόγεια» με το ΔΝΤ, ζήτησε μέτρα Ανάπτυξης, που θα αναζωογονούσαν την οικονομία και θα κτυπούσαν την ύφεση, τάχθηκε κατά του Μνημονίου, σε μια δύσκολη επικοινωνιακά συγκυρία, εστιάζοντας την κριτική της σε δύο καίρια ζητήματα: α) η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους δανεισμού και β) από τα μέτρα του μνημονίου έλειπε η αναπτυξιακή διάσταση και προέβλεψε έγκαιρα ότι το μείγμα αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, σε θυσίες χωρίς ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: