Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μπροστά η ΝΔ με 24,8% - «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

mprosta-h-nd-stis-ethnikes-kai-eyrwekloges-sthn-perifereia-kentrikhs-makedonias
Το Newpost.gr μετά τη μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στις περιφέρειες Αθηνών συνεχίζει σε συνεργασία με την GPO με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Αυτή τη φορά, το newpost και η GPO σας παρουσιάζει την έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές όπως αποτυπώνεται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ πρηγείται με 24,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, η Χρυσή Αυγή με 9,6%, το ΚΚΕ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4,3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,2%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ολόκληρη την έρευνα
Επίσης στην έρευνα καταγράφονται τα στοιχεία για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρώτο πρόβλημα με μεγάλο ποσοστό 58,9% είναι η ανεργία και ακολουθεί το Οικονομικό/ Βοήθεια στους ασθενέστερους με ποσοστό 42,2%. Η Υγεία προβληματίζει το 13,6% των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό στο 9,6% των πολιτών που προβληματίζονται για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής τους.

Χαμηλό είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το 26,7% των πολιτών δηλώνει ότι ενδιαφέρεται «Πολύ» για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο, το 28,9% ενδιαφέρεται «Αρκετά», το 18,1% «Λίγο» και το 25,7% «Καθόλου».




http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: