Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Χριστογιάννης της ΝΔ: «Η χούντα ήταν μια επανάσταση»


Χριστογιάννης της ΝΔ: «Η χούντα ήταν μια επανάσταση»
Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης (αριστερά) στη διάρκεια της επίμαχης εκπομπής  

Αθήνα
Να πάρουν θέση η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη που υποστήριξε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη ΝΔ που συμπαθούν τη χούντα και τους χουντικούς» και πως «η χούντα ήταν επανάσταση» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 την Τρίτη 21/1 ο κ. Χριστογιάννης αναρωτήθηκε: «Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;» για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

Όταν ο βουλευτής της ΝΔ δέχθηκε την κριτική από την πλευρά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη είπε: «Καλά, εγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά».
Αντιδρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του βουλευτή από τη ΝΔ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι 'η χούντα ήταν επανάσταση'».
Ο κ. Χριστογιάννης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση της τοποθέτησής του. «Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας» είπε και τόνισε ότι η παράταξη στην οποία έχει την τιμή να ανήκει αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυρρανίας.
«Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.
Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Απαράδεκτη και ανατριχιαστική αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση Χριστογιάννη. Με ανακοίνωσή του καλεί τη ΝΔ «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στην τάξη».
Την αντίδρασή της εκφράζει και η ΔΗΜΑΡ λέγοντας: «Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της, Δημήτρη Χριστογιάννη».
Δείτε το βίντεο

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: