Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τι θα πουν στις ομιλίες τους, Παπανδρέου-Σημίτης-Βενιζέλος...




Tι θα αναφέρει το κείμενο των "50"... 
«Ειδήσεις» -και μάλιστα σημαντικές- αναμένεται να βγάλει η σημερινή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά με τις ομιλίες κατά σειρά το απόγευμα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου και του νυν Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο...
Κώστας Σημίτης φέρεται αποφασισμένος να μιλήσει για «έναν ενιαίο (αν όχι νέο) μεταρρυθμιστικό φορέα της κεντροαριστεράς» ταυτιζόμενος σε μεγάλο βαθμό με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αρκετοί, άλλωστε, πιστεύουν πως έχει επιτευχθεί ευρύτερη συμφωνία των δυο ανδρών, επικαλούμενοι κυρίως τη σύνθεση των πάνελ, όπου τα «εκσυγχρονιστικά» στελέχη που έχουν αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό είναι ίσως η πλειοψηφία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να έγραφε μέχρι αργά το βράδυ την ομιλία του, με προσανατολισμό να υπερασπίσει τη θητεία του, ίσως και να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές από αυτή, ενώ υπήρχε ο «πειρασμός» να καταθέσει και στοιχεία «πλατφόρμας» για το επόμενο διάστημα.

Ενδιαφέρον εμφανίζει εάν οι πρώην πρωθυπουργοί ασκήσουν κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα, σε βαθμό ή με τρόπο που δημιουργήσουν πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου και τι θα αναφέρουν για την αντιμετώπιση του πολιτικού προβλήματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σαφές πως θα επιχειρήσει να ενσωματώσει βασικές πτυχές των τοποθετήσεων των δύο προκατόχων του, απευθύνοντας πρόσκληση, χωρίς ηγεμονισμούς -όπως χαρακτηριστικά θα αναφέρει- για τη δημιουργία πόλου ευθύνης μεταξύ ΝΔ και κομμουνιστικής Αριστεράς. Πρόταση επί της οποίας αναμένεται να τοποθετηθεί από το πρωί κιόλας σήμερα αρνητικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Το κείμενο των «50»

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το κείμενο των «50» προσωπικοτήτων που συντάσσει ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, που θα καλεί σε συσπείρωση και κοινή πορεία κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και των μεταρρυθμίσεων, που θα αφορά την πορεία της Ελλάδας στην μετά Μνημόνιο εποχή.

Το κείμενο αυτό εκτιμάται ότι θα είναι το επόμενο βήμα προς την δημιουργία ελληνικής «Ελιάς» στις ευρωεκλογές - αν δεν προηγηθούν ταυτόχρονα ή νωρίτερα και εθνικές εκλογές-με το θέμα της ηγεσίας να παραμένει απολύτως ανοιχτό.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: