Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στο Europa League Ο ΠΑΟΚ... Σάλπισε στο 93' για το «Χ» μέσα στην Αλκμααρ



Ο ΠΑΟΚ... Σάλπισε στο 93' για το «Χ» μέσα στην Αλκμααρ
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αλκμααρ, Ολλανδία
Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Αλκμααρ, στη 2η αγωνιστική του 12ου ομίλου του Europa League. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα από το 82ο λεπτό με σκόρερ τον Γκουβελέουβ. Ο «Δικέφαλος» έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Είχε δύο δοκάρια στο παιχνίδι, ήταν καλύτερος στο πρώτο 45λεπτο, αλλά μετά το 60 έδειξε να συμβιβάζεται με το 0-0. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους Ολλανδούς να πιέσουν και να καταφέρουν να προηγηθούν σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, όμως, ο Σαλπιγγίδης που πέρασε στο παιχνίδι στο 84', έσωσε την «παρτίδα» για τους Θεσσαλονικείς.«Βόλεψε» και η ισοπαλία στο Σαχτέρ - Μακάμπι Χάιφα 2-2.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επιδίωξε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και στο διάστημα αυτό αν και δεν θωράκισε την αμυντική του λειτουργία, εν τούτοις κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα μετόπισθεν της ολλανδικής ομάδας, με κορυφαία την φάση του 8' όταν το σουτ του Τζιόλη από καλή θέση εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό οι Ολλανδοί με τον Γκούντελι πλησίασαν αυτοί με την σειρά τους στο γκολ αλλά ο πολύ καλός χθες Χακόμπο εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο 21' ήταν η σειρά του νεαρού Κίτσιου να δημιουργήσει ρήγμα στην ολλανδική άμυνα αλλά η πολύ καλή προσπάθεια του αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, είχε φάσεις για να προηγηθεί αλλά θα μπορούσε ένα "νεκρό" δίλεπτο που είχε να βρίσκεται και πίσω στο σκορ. Ηταν η φάση του 30' όταν από λάθος αβλεψίας του Βίτορ, έφερε σε θέση βολής τον Γιόχανσον που απλά σούταρε άστοχα.

Με τον Τζιόλη να είναι θετικός στο κέντρο του γηπέδου ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο αλλά δύσκολα πλησίαζε στην περιοχή της Αλκμααρ. Στο 39΄ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αλλά το σουτ του Κλάους Αθανασιάδη έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη οι Ολλανδοί ανέβασαν τον ρυθμό και την κινητικότητα τους πίεσαν την εστία του Χακόμπο κι έφτασαν με την σειρά τους σε μια σειρά ευκαιριών. Νωρίτερα όμως στο 51' ο Λούκας είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ αλλά η κεφαλιά του από την πάσα του Τζαβέλα, αποκρούστηκε και πάλι από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ταχύτητα και τον ρυθμό τους και είχαν με την σειρά τους ένα δοκάρι στο 71'. Από σέντρα του Ελμ, ο Γιόχανσον μόνος του έστειλε την κεφαλιά, στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Ομως λίγα λεπτά αργότερα στο 82' ο Γκουβελέουβ με προβολή στην πορεία της μπάλας παραβιάζει την εστία του Χακόμπο, για να βάλει την ομάδα του σε θέση πρωταγωνίστριας στον αγώνα.

Ο συνεργάτης του τιμωρημένου Χουμπ Στέφενς, ο συμπατριώτης του Λόκχοφ από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τόλμησε έστω και αργά στο 84' να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλπιγγίδη, που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από γέμισμα του Λόρενς, και πρώτη κεφαλιά του Αθανασιάδη μέσα από την περιοχή, κεραυνοβόλησε τον Εστέμπαν φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και με το τελικό 1-1 να δίνει πολύτιμο βαθμό στον ΠΑΟΚ, που διατηρεί την πρωτιά του ομίλου μαζί με την ΑΖ Αλκμααρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκα Μπάντι (Ιταλός)

Αλκμάαρ: Εστέμπαν, Φιρχέφερ, Γιόχανσον Μ. (92' Αβντιτς), Χαβελέου, Βάουτενς, Γκούντελι, Μάρτενς, Ελμ (81' Οφερτουμ), Ορτίθ, Γιόχανσον Α., Μπέερενς (69' Γκουντμουνσον).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Νίνης (76' Λόρενς), Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Αθανασιάδης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: