Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αποδεκτή η αίτηση Έρευνες υδρογονανθράκων σε Θερμαϊκό και Στρυμονικό Κόλπο


Έρευνες υδρογονανθράκων σε Θερμαϊκό και Στρυμονικό Κόλπο
Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την κοινή αίτηση των εταιρειών ENERGEAN OIL & GAS SA και RATIO OIL EXPLORATION LTD για τη διεξαγωγή ερευνών στο Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο Ορφανού (Στρυμονικό), αποδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σε συνέχεια εισήγησης της Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ.
Η ίδια απόφαση προβλέπει και την έναρξη της διαδικασίας για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές αυτές.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η διακήρυξη θα περιλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία συναγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη διενέργεια του διαγωνισμού και την επιλογή του αναδόχου.
Η διακήρυξη θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορές σε 90 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.
Οι υπό παραχώρηση περιοχές θα προσδιοριστούν με τις γεωγραφικές συντεταγμένες οριοθέτησης των  περιοχών που προορίζονται για την άσκηση των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης και η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: