Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ραχόι: Η βοήθεια δεν μοιάζει με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Αφού σώθηκε η Ισπανία, ο πρωθυπουργός ...πάει στο Euro



 




Η βοήθεια προς το ισπανικό τραπεζικό σύστημα δεν μοιάζει με προηγούμενα σχέδια διάσωσης, όπως αυτά τις Ελλάδας ή της Ιρλανδίας εκτίμησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ισπαός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στον απόηχο της χτεσινής συμφωνίας που φέρει το τρπαεζικό σύστημα της χώρας να ενισχύεται με 100 δισ. ευρώ χωρίς να υπογράφεται κάποιο μνημόνιο πρόσθετης λιτότητας (διαβάστε εδώ σχετικά) , ο Ισπανός ηγέτης επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η χώρα την βοήθησαν να αποφύγει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση η επίτευξη συμφωνίας και τόνισε ότι η ενίσχυση των τραπεζών είναι ένα από τα πολλά βήματα που χρειάζονται. Εκτίμησε δε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα, "παγώνοντας" πάντως τους Ισπανούς αφού "απαιτούνται σκληρές αποφάσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα".

Ο κ. Ραχόι εκτίμησε ότι η εξέλιξη θα λειτουργήσει θετικά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ γνωστοποίησε τσους δημοσιογράφους ότι, καθώς η συμφωνία επιτεύχθηκε, θα ...μεταβεί στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες της Εθνικής Ισπανίας στο Euro 2012...

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ενίσχυσης των ισπανικών τραπεζών θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως επιβεβαίωσε χτες, μετά την πολύωρη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο πρόεδρος του σώματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η βοήθεια προς το ισπανικό τραπεζικό σύστημα δεν μοιάζει με προηγούμενα σχέδια διάσωσης, όπως αυτά τις Ελλάδας ή της Ιρλανδίας εκτίμησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ισπαός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: