Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: "Προοδευτική κυβέρνηση για παραμονή στο ευρώ με διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο"

 
 


"Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την Ευρώπη", επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr.

Ο κ. Κουβέλης εξήγησε ότι το κόμμα του θα λάβει μέρος σε κυβέρνηση εάν επιτευχθεί προγραμματική δέσμευση με δύο κόκκινες γραμμές: Την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα υπηρετεί τον στόχο για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου με διαπραγμάτευση και χωρίς μονομερή καταγγελία.

Το μήνυμα που έλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με κορυφαίους θεσμικούς αξιωματούχους της ΕΕ μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τον στόχο της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα μετακινηθεί από τον στόχο της αποκατάστασης των κατώτατων μισθών και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης κρατικών οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: