Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Καλώς ήρθες Σπύρο…


Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ο ρομαντισμός είναι ο τρόπος του αισθάνεσθαι, και ο Σπύρος Κουβέλης και τους αισθάνθηκε και τον αισθάνθηκαν.

Έκανε την πρώτη του προεκλογική ομιλία χθες, όπως είπε και ο Σπύρος Κουβέλης ήταν το ντεμπούτο του στο πολιτικό σύστημα.

Ήταν διαφορετικά. Είχε κάτι από ρομαντισμό, από όνειρο και ουτοπία. Ήταν ερασιτεχνικό και ευγενές. Πολλοί θα το έλεγαν πρόχειρο, αλλά ήταν αυθόρμητο. Ήταν πολιτικό, αλλά όχι κομματικό. Δεν έβλεπες τους παραδοσιακούς επαγγελματίες fun, ήταν άνθρωποι από πολλούς χώρους, άνθρωποι που ήρθαν να ακούσουν, να του χαμογελάσουν, να του σφίξουν το χέρι, να του πουν κουράγιο. Άνθρωποι που δεν χωρούσαν γιατί δεν τους περίμενε.

Ο Σπύρος. Πρωτάρης στον πολιτικό στίβο, με τις αγωνίες και το άγχος του μπροστά στο κοινό. Ήταν ανθρώπινος, αληθινός, μπορεί να τον πεις και «χύμα», ήταν όμως πολιτικός και αυθόρμητος. Μόλις ανέβηκε στο βήμα άρχισε το ταξίδι με χαρά και ορμή. Ήρθε για να μείνει, όπως και ο ίδιος έχει πει. Δεν είναι επαγγελματίας, κάνει ένα διαφορετικό πολιτικό αγώνα με το όραμα και τις θέσεις του. Παίρνει το ρίσκο του, είναι το διαφορετικό που ζητά ο κόσμος, είναι η άλλη πολιτική, το νέο ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος του είπε: Σπύρο καλώς ήρθες στην πολιτική. Για να δούμε, εννοούμε όσα λέμε για την αλλαγή, την ανανέωση και το διαφορετικό; Θέλουμε το διαφορετικό να μείνει μαζί μας; Άλλωστε ο Κουβέλης είναι άλλος ένας συνεπιβάτης στο μακρύ ταξίδι της πολιτικής αλλαγής, συνεπιβάτης με όλους τους σκεπτόμενους και ευαίσθητους ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: