Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αιματηρή έκρηξη στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Νεκρός ο 52χρονος υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης

protothema.gr
Τραγωδία στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λίγο πριν της 9 το βράδυ καθώς από έκρηξη δέματος στον 7ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 52χρονος υπασπιστής, Γιώργος Βασιλάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για παγιδευμένο δέμα, το οποίο εισήλθε στο υπουργείο μαζί με τη συνήθη αλληλογραφία και το οποίο εξερράγη στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού κ. Βασιλάκη, το γραφείο του οποίου βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του ίδιου του υπουργού.

Από την ισχυρή έκρηξη κατεδαφίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος των δύο γραφείων.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα χρονικά τρομοκρατική ενέργεια καθώς το χτύπημα πέρα από «τυφλό» και χωρίς καμία προειδοποίηση έγινε στην καρδιά του υπουργείου που μεριμνά για τη δημόσια ασφάλεια.

Μιχάλη Χρυσοχοΐδης: Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε

Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τις πόλεις και τις γειτονιές ασφαλείς. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και θα δικαστούν σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα ένα πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη



Δεν υπάρχουν σχόλια: