Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Νικολακόπουλος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Σε μαζικές μετατάξεις του μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται προχωρεί η κυβέρνηση με απόφαση του αντιπρόεδρού της κ. Θ.Πάγκαλου, όπως προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο εδόθη προς διαβούλευση προτού κατατεθεί στη Βουλή, ενώ απολύονται οι εργαζόμενοι που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου...

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το προσωπικό των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών θα πρέπει να υποβάλει αίτηση μετάταξης αμέσως μετά τη δημοσίευση της σχετικής ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Η μη υποβολή της προβλεπόμενης αίτησης μεταφοράς του τακτικού προσωπικού», αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, «συνεπιφέρει την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και την απόλυσή τους, χωρίς αποζημίωση για την αιτία αυτή». Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται όπου δεν υπάρχουν, και θα διατηρήσει τις μισθολογικές του αποδοχές όπως επίσης και τα επιδόματα τα οποία ελάμβανε. Οι θέσεις αυτές, όπως ορίζεται ρητά, καταργούνται αυτοδικαίως όταν για οποιοδήποτε λόγο κενωθούν. «Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του μετατασσόμενου ή μεταφερόμενου προσωπικού που έχει διανυθεί στους φορείς προέλευσης και ο χρόνος που αναγνωρίσθηκε ως χρόνος υπηρεσίας», αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, «θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και για κάθε άλλη συνέπεια».

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, Ιόνιος Ακαδημία, Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία, Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου, Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας, Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες, τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής «Λεύκιππος» ΑΕ, Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου ΑΕ, Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ, Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης ΑΕ.

Οι συγχωνεύσεις Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών απορροφάται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι εταιρείες Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης ΑΕ, Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας ΑΕ, ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ και Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου και η ανώνυμη εταιρεία Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου συγχωνεύονται με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: