Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τσακαλώτος: Ούτε λέξη για κοινωνική δικαιοσύνη...



 ...από τον κ. Σταϊκούρα (BINTEO)...
Ούτε τη λέξη κοινωνική δικαιοσύνη δεν ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ούτε για αναδιάρθρωση φορολογικού συστήματος, ώστε να πληρώνουν περισσότερο οι πλούσιοι από τους φτωχούς, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Διατύπωσε το δίλημμα των...
εκλογών σε σχέση με το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και ποιος είναι πιο αξιόπιστος ότι θα υποστηρίξει την κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ν.Δ. που έχει ως όραμα τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ή ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με σκοπό τη φοροελάφρυνση των χαμηλότερων κοινωνικά στρωμάτων και την δικαιότερη φορολόγηση;

Ο βασικός διαχωρισμός δεξιάς και αριστεράς είναι αν χρειάζεται μια κοινωνία να κάνει πράγματα μαζί, εξήγησε ο πρώην υπ. Οικονομικών, αν χρειάζεται δηλαδή η έννοια της «συλλογικής κατανάλωσης». Αν χρειαζόμαστε δηλαδή παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές σημείωσε προσθέτοντας ότι ο κόσμος θεωρεί ότι έχει πάρα πολλά φορολογικά βάρη «γιατί τα πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά και γιατί δεν βλέπει να το αντίστοιχο αντίκρισμα σε καλές υπηρεσίες».

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τους ελέγχους που πραγματοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι έχουμε βάλει μπρος ένα μηχανισμό που θα επιστρέψει στο κράτος σημαντικά ποσά. Ενώ αντίθετα είπε ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τη Ν.Δ. ότι έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με τις off shore και τη διαφθορά.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε πολύ περισσότερους ελέγχους που αφορούσαν τη λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν γύρω στις 300 με 400 υποθέσεις σε 7 μήνες, όταν αντίστοιχα η Ν.Δ. έλεγξε μόλις 34 σε δυόμισι χρόνια!
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: