Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που εξυπηρέτησε τη διαπλοκή...


Είναι επιθυμία της (της διαπλοκής) να με πάρει στην αγκαλιά της αλλά δεν θα τα καταφέρει...

Ο Βαγγέλης επιμένει και ελπίζει σε μια μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ προς τον Αλέξη Τσίπρα,  εάν θεωρεί τον Βαγγέλη  Μεϊμαράκη "πολιτικό διαπλοκής και εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μάσησε τα λόγια του.
Είναι...
επιθυμία της ίδιας της διαπλοκής να με πάρει στην αγκαλιά της αλλά δεν θα τα καταφέρει. Έχουμε μπροστά μας πέντε κρίσιμες μάχες, για χρέος, για πρώτη κατοικία, για το ταμείο, για τις εργασιακές σχέσεις θα παλέψουμε για αυτά. Μη βιάζεστε για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ίδια έλεγαν και στο δημοψήφισμα. Εμείς έχουμε δώσει δείγμα γραφής μέτρων και διαπραγμάτευσης, θα φτάσουμε κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία. Όλοι κρινόμαστε από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που φόρτωνε χρέη τη χώρα και ας τον συμπαθώ πολιτικά. Η ΝΔ εξυπηρέτησε τη διαπλοκή και 40 χρόνια φόρτωσε τον ελληνικό λαό με ανεργία.

Πριν το "άδειασμα" του Τσίπρα προς τον Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε -στην ερώτηση της Τρέμη: «αν είστε πρώτο κόμμα έχετε περιγράψει μια Εθνική Ελλάδος, δώστε μας ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα. Θα χρησιμοποιούσατε στην κυβέρνηση στελέχη από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;»-  τα εξής:

Από το Γενάρη μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε αλλάξει κι εμείς οι ίδιοι, απαιτείται σταθερό πρόγραμμα και ακόμα περισσότερη συνεργασία. Με τον Τσίπρα ζήτησα να έχουμε ένα κοινό προγραμματισμό. Δέχεται να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος υπέγραψε; Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα προγράμματος, αν συμφωνήσουμε σε μια κοινή μίνιμουμ προγραμματική πορεία. Δεν πρόκειται να αφομοιώσει ο ένας τον άλλον. Να έχουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Μπορώ να σας πω ότι πολλούς ικανούς και άξιους ανεξαρτήτως πολιτικής καταβολής είμαι διατεθειμένος να τους αξιοποιήσουμε. Μπορούμε και από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά και από την κυβέρνηση Τσίπρα να πούμε σε κάποιους να συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: