Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Πηγαίνετε χέρι-χέρι με Σόιμπλε και Μέρκελ...


ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣΜεϊμαράκης: Δεν είστε ωρομίσθιος...
 Με θέμα την «εξωτερική πολιτική» συνεχίστηκε ο 2ο γύρος του debate και η Όλγα Τρέμη απηύθυνε την πρώτη ερώτηση προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
 «Είπατε ότι θα επιχειρήσετε λειάνετε ορισμένες πλευρές του μνημονίου. Τι ακριβώς θα λειάνετε; Ποιο θα είναι...
το ισοδύναμο, π.χ. για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση;»

Η απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: «Εγώ θα πω αλήθειες. Δεν υποσχέθηκα τίποτα και δεν θα λειάνουμε τίποτα αν τον 1ο χρόνο δεν υλοποιήσουμε όσα αναφέρει το μνημόνιο. Οκ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να τις κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Το μνημόνιο αναφέρει τους φορολογικούς στόχους, όχι πώς θα τους πιάσουμε. Πηγαίνοντας στην Ευρώπη, αφού έχουμε εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε μαζί τους. Η Ε.Ε. θέλει να υπάρχει η Ελλάδα, έχει πάει σε ποσοτική χαλάρωση. Ο κ. Τσίπρας δεν τα έχει καταλάβει αυτά.

Το μήνυμα από την Ευρώπη έχει έρθει. Ο κ. Τσίπρας γι’ αυτό φεύγει, γι’ αυτό δραπετεύει. Για να μην αναλάβει ευθύνες. Δεν υπόσχομαι τίποτα για το 1ο εξάμηνο, για όσα έχουν ψηφιστεί. Για τους αγρότες και κάποια ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί».

Παρέμβαση Τσίπρα

Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε την αντίδραση Τσίπρα, ο οποίος χρησιμοποίησε την πρώτη «κόκκινη κάρτα» του στο 2ο γύρο.

Η παρέμβαση του Τσίπρα: «Σας άκουσα να μιλάτε για την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι πεδίο πάλης, πολιτικής και ταξικής. Υπάρχουν στρατόπεδα και αυτό στο οποίο ανήκετε εσείς είναι της Δεξιάς που την ηγεμονία έχει Σόιμπλε και Μέρκελ, αυτοί είναι σύμμαχοί σας. Εσείς πηγαίνετε χέρι-χέρι με Μέρκελ και Σόιμπλε. Είχατε την άποψη της Μέρκελ για το χρέος. Όταν έβαλα θέμα στο ευρωκοινοβούλιο για το χρέος, η δική σας όμαδα ήταν η μόνη που δεν χειροκρότησε».

Παρέμβαση Μεϊμαράκη: «Από τότε που ο Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο ούτε σκέφτεται, ούτε καταλαβαίνει. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε ωρομίσθιος. Μας λέτε για 17 ώρες, μας έχετε ζαλίσει. Σημασία έχει τι φέρατε και τι υπογράψατε. Τώρα γιατί πάτε σε εκλογές; Η αστάθεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: