Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

«Ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να λέει την αλήθεια»...


ΤΣΙΠΡΑΣΤα λάθη που έχει παραδεχτεί πως έκανε, απαρίθμησε στον Αλέξη Τσίπρα, η Σία Κοσιώνη, ρωτώντας τον γιατί να τον εμπιστευτεί ξανά ο λαός.
"Εξηγήστε στον ελληνικό λαό γιατί...
πρέπει να ξανακάνει πρωθυπουργό έναν αρχηγό που παραδέχτηκε τι σε σοβαρά ζητήματα έκανε λάθη. Παραδεχτήκατε ότι υποβάθμισε τον κίνδυνο του Grexit. Ότι ο Βαρουφάκης είχε χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων. Εκτιμήσατε λάθος ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Το ψηφιδωτό των λαθών δεν μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο;», ήταν η ερώτηση της κυριας Κοσιώνη.

Η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να λέει την αλήθεια. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως το άλλο όνομα των λαθών μας είναι εμπειρία. Απέκτησα εμπειρία, ματώσαμε. Όποιος επιχειρεί, κάνει και σφάλματα. Εμείς προσπαθήσαμε, κερδίσαμε έδαφος, βάλαμε τον λαό στο προσκήνιο. Είπα την αλήθεια στο δημοψήφισμα, ότι θα φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία και τη φέραμε.

Διαφωνώ ότι στην εκτίμηση πως οι συνθήκες αστάθειας δεν υπήρχαν όταν παραλάβαμε. Παραλάβαμε έλλειμμα και άδεια ταμεία, με την πέμπτη αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ την 5η αξιολόγηση. Το μεγαλύτερο ψέμα Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν η προληπτική γραμμή στήριξης. Εμείς θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία όσο αρτιότερα μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: