Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Εκνευριστικές» οι δηλώσεις Βενιζέλου για νέα διαπραγμάτευση, λέει ο Γ.Σταρκ

«Δεν καλλιεργούν αξιοπιστία»


«Η Ελλάδα πρέπει πρώτα από όλα να εκσυγχρονίσει την οικονομίας της» είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ
«Η Ελλάδα πρέπει πρώτα από όλα να εκσυγχρονίσει την οικονομίας της» είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ (Φωτογραφία: Reuters )
Βερολίνο
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων για νέα στήριξη στην Αθήνα εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ.

Ο υπουργός είχε αναφέρει το Σαββατοκύριακο ότι η ψήφισή του είναι αναγκαία για να μπορέσει η χώρα να διαπραγματευτεί ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, με ευνοϊκότερους όρους για την Ελλάδα από το πρώτο.

Οι «εκνευριστικές» δηλώσεις, όπως τις χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο Γιούρκεν Σταρκ, «δεν καλλιεργούν αξιοπιστία στην ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ», κατά την ομιλία του σε συνέδριο στο Βερολίνο όπως μεταδίδει το Reuters.

Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας «δεν είναι η χρηματοδότηση, αλλά ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας της», συμπλήρωσε ο Γ.Σταρκ, καλώντας επίσης για «εθνική ενότητα» στην Αθήνα. «Το μόνο σχέδιο για την Ελλάδα είναι αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι», τόνισε, «και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί».

Ο ίδιος επέκρινε παράλληλα την «αλαζονεία» με την οποία συζητείται στη Γερμανία το ζήτημα της Ελλάδας και η κρίση στην Ευρωζώνη, λέγοντας πως συχνά υποτιμώνται τα πλεονεκτήματα του ευρώ και χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» το η συζήτηση να γίνεται στη βάση εθνικών στερεοτύπων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: