Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κρίσιμη η κατάσταση του τρίτου Σημάδια βελτίωσης της υγείας των δυο εκ των τριών φοιτητών της Λάρισας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λάρισα
Αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον ο ένας εκ των τριών φοιτητών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας μετά το τραγικό περιστατικό με το αυτοσχέδιο μαγκάλι την περασμένη Πέμπτη που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.

Και ο δεύτερος φοιτητής, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και από την εντατική, ακόμα και εντός της ημέρας, και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στάσιμη και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και παραμένει διασωληνωμένος.

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν το απόγευμα εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών.

Οι πολίτες, στάθηκαν επί ώρα σιωπηλοί στην Κεντρική Πλατεία, κρατώντας αναμμένα κεριά υπό τους ήχους διακριτικής μουσικής που έπαιζε νεανικό συγκρότημα, αποχαιρετώντας έτσι τους δύο άτυχους νέους, η απώλεια των οποίων συγκλόνισε την πόλη και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα διαμαρτυρίας προς την πολιτεία.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: