Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ


fimotro
Σε υπουργικό συμβούλιο, στις 09:30, το πρωί της Κυριακής, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε.- ΔΝΤ, έτσι ώστε να επικυρωθεί αργότερα από το Eurogroup. Την ανακοίνωση της συμφωνίας ενδέχεται να ακολουθήσουν οι λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η χώρα...



Ήδη από την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, είχε προαναγγείλει ότι την Κυριακή το πρωί θα παρουσιαστούν στην Αθήνα τα μέτρα και αργότερα στη συνεδρίαση του Eurogroup θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17:00 ώρα Ελλάδος της Κυριακής θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup όπου και θα επικυρώσει τη συμφωνία. Το ακριβές ποσό των δανείων αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο αργότερα, σε συνέντευξη τύπου, αν και με δηλώσεις της η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστιν Λαγκάρντ, τόνισε ότι θα είναι μεταξύ 100-120 δισ. ευρώ.
Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 7 ή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των χωρών μελών της Ευρωζώνης σε επίπεδο αρχηγών κρατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια: