Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών ενάντια στις περικοπές


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους. Να σημειωθεί ότι έπειτα από προσφυγή, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική διάταξη στο τρίτο μνημόνιο.

Με συνθήματα και πανό ενάντια στο μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.
Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Δράσεων εν Ενεργεία και Αποστρατεία Στελεχών Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διοργάνωσε και την κινητοποίηση.
Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: