Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Στη Βουλή η τροπολογία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής...


Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο συζητείται το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια, περιλαμβάνεται η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε...
κόμματα που διώκονται για ποινικά αδικήματα.

Η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είχε ενταχθεί αρχικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια».

Ωστόσο το νομοσχέδιο θα καθυστερούσε να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια και ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την ένταξη της στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

Στην τροπολογία γίνεται απάλειψη των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία) για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παραμένουν τα άρθρα 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δική του τροπολογία, με την οποία προτείνεται να αποφασίζει η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που παραπέμπονται ή καταδικάζονται με το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, προτείνει η ρύθμιση για την αυξημένη πλειοψηφία να προβλεφθεί και σε μελλοντική συνταγματική ρύθμιση...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: