Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Νέα έρευνα-φωτιά στην Πυροσβεστική...


Έφοδο στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση-σκούπα έχει ως σκοπό τη...
διερεύνηση των συμβάσεων για τα μισθωμένα και ιδιόκτητα ελικόπτερα σε βάθος 10ετίας. Μάλιστα προηγήθηκε εντολή από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς ενώ κατά πληροφορίες το αδίκημα που ελέγχεται είναι εκείνο της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά πρώην αξιωματικού του Σώματος ο οποίος κατήγγειλε σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας τρις, ενώ έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις σε βάρος στελεχών της Π.Υ., επιχειρηματιών και στελεχών του ΥΠΡΟΠΟ.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ποινική προκαταρκτική εξέταση η οποία αφορά τον διαγωνισμό της ΝΑΜΣΑ. Η έρευνα φέρεται να βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο. Στο διαγωνισμό φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί εξόφθαλμες παρατυπίες με πλέον κορυφαία την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, βάσει της οποίας ο διαγωνισμός ανατέθηκε στον Νατοϊκό Οργανισμό. Η υπογραφή φέρεται ως πλαστή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι θα επικαλεστεί ο κ. Αβραμόπουλος στις εισαγγελικές Αρχές...
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: