Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΔΕ διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για το βίντεο ντοκουμέντο του Alter




real.gr



Αίσθηση προκάλεσε το βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και απεικονίζονται άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να συνομιλούν με αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Το βίντεο ντοκουμέντο παρουσιάστηκε ενώπιον του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιου Κοκκαλάκη. Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε πως θα στείλει το επίμαχο βίντεο τόσο στην ελληνική αστυνομία όσο και στις εισαγγελικές αρχές, από τις οποίες αναμένει σύντομα τα αποτελέσματα των ερευνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας, Ελευθέριο Οικονόμου, την άμεση και εξονυχιστική έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση, απόψε, της υπόθεσης σχετικά με βίντεο, που αποκάλυψε το Alter.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα διατάχθηκε και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του Alter To επίμαχο βίντεο του Alter έγινε θέμα και στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης το επικαλέστηκε για να αποχωρήσει το κόμμα του από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσουν σε έρευνα για το περιστατικό και έκανε λόγο για «κλίμα αυταρχικής νοοτροπίας και αστυνομοκρατίας» με «συνέργεια ματ και παρακρατικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: