Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι» της ΕΘΕΛ όσοι εμφανίζονται στο βίντεο, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«Συνεχίζεται η έρευνα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_LKw0bDGg2kpaJB6qugsphL3tba65iz_e6mLHgo2gaQHqtudNukThNI0nea-3sVawU6c-nK88tWljxdStfVhVbvZswObnCyh9U0mXPiLbMwL8sWn7_zZjcZVtkH6ely87c8mDx8oovLxz/s320/meraklides-ethel.jpg

Αθήνα

Ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε στοά επί της οδού Όθωνος και απεγκλωβίστηκαν από διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, ήταν τα άτομα που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται σε βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και έδειχνε άτομα που κρατούσαν ξύλα να κινούνται προς το προαύλιο της Βουλής υπό την συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με βίντεο που προβλήθηκε χθες (29-06-2011) σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διατάχθηκε για το θέμα αυτό, προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.
  • Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος). Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.
Η σχετική έρευνα συνεχίζεται».

Τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο επίμαχο βίντεο, που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη φέρονται να είναι ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: