Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σε άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Ενημέρωση για τις αλλαγές

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Αθήνα
Άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Πέμπτης στις τέσσερις το απόγευμα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και καταρχήν συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις προωθούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί το πλαίσιο των προτάσεων και οι βασικές κατευθύνσεις που έχει ετοιμάσει η υπουργός Παιδείας μετά από διάλογο και να τεθεί σε τελική διαβούλευση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μηνός.

* Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο, ο οποίος συνεργάζεται με το ίδρυμα Νιάρχου, για τη Λυρική Σκηνή και τη Βιβλιοθήκη στο Φαληρικό Δέλτα, έργα τα οποία, όταν ολοκληρωθούν το 2015, θα παραδοθούν στο ελληνικό δημόσιο. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας, έχει κάνει και πλήρη μελέτη για όλο το φαληρικό μέτωπο, την οποία έχει χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Νιάρχου και έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση για να την αξιοποιήσει όπως εκείνη θα κρίνει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: