Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Τα δύο πρόσωπα του Βενιζέλου ...



Οχι μόνο είχε συμφωνήσει αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το δημοψήφισμα, αλλά είχε επιχειρηματολογήσει λέγοντας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, στις 31 Οκτωβρίου 2011, δύο ημέρες πριν από τις Κάνες, ότι θα είναι μια...
λυτρωτική διαδικασία. Ιδού τι είχε πει: «Η χώρα ζει ένα δράμα και από το δράμα αυτό πρέπει να λυτρωθεί. Πιστεύω πως η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού είναι η λύτρωση. Τώρα ο ίδιος ο πολίτης θα κληθεί να απαντήσει με μια λογική συνοχή και συνέπεια: Είμαστε υπέρ της Ευρώπης; Είμαστε υπέρ της Ευρωζώνης; Είμαστε υπέρ του ευρώ; Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, για την οργάνωση της διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του σχήματος του νέου προγράμματος και του νέου τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών και για το δημοψήφισμα που θα έρθει να τα επικυρώσει ή να τα ανατρέψει όλα αυτά είναι μια διαδικασία δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική και λυτρωτική».
 Τώρα βέβαια ο κ. Βενιζέλος, για να δικαιολογήσει την αλλαγή της στάσης του μετά τη συνάντηση των Κανών, υποστηρίζει πως όσα διαβάσατε παραπάνω τα είπε γιατί είχε αιφνιδιαστεί και γιατί άκουσε την... κόρη του!
Ομως σας φαίνονται όλα αυτά ως επιχειρήματα αιφνιδιασμένου ανθρώπου;


Δεν υπάρχουν σχόλια: