Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Κομισιόν: Μέχρι 20 Απριλίου η συμφωνία για τη λίστα...


 Ίσως χρειαστεί και έκτακτο Eurogroup...


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στο Bloomberg για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, τις χαρακτήρισε...
"περίπλοκες", ενώ δεν απέκλεισε τη σύγκληση και ενός έκτακτου Eurogroup σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο.


Όταν ρωτήθηκε «πόσο κοντά σε συμφωνία βρισκόμαστε» απάντησε πως οι τεχνικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και, όπως συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Απριλίου. «Η συνεδρία του Eurogroup στις 24 Απριλίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εξεταστούν όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα», δήλωσε.

«Θα μπορούσε να έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος μέχρι σήμερα. Χάθηκε πολύς χρόνος σε άσχετα θέματα», είπε, σημειώνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν επιταχυνθεί όμως ταυτόχρονα τελειώνει ο χρόνος και υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι τις 20 Απριλίου, οπότε θα πρέπει να έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές στη λίστα των μεταρρυθμίσεων».

Στην ερώτηση εάν θα δοθεί έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας ή αν θα χρειαστεί να γίνει κάποια έκτακτη σύνοδος, ο Ντομπρόφσκις απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάνε οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.

Υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας παρατάθηκε για τέσσερις μήνες και τώρα βρισκόμαστε στους δύο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος.
Όμως από την άλλη, όπως είπε, η Ελλάδα είναι αυτή που βιάζεται γιατί η θέση της, όσον αφορά τη ρευστότητα, καθίσταται δύσκολη.

Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη Απριλίου θα πρέπει, τόνισε, όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Σε ερώτηση περί κινδύνου «ατυχήματος» και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται με γνώμονα την παραμονή της χώρας στο ευρώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: