Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Δημοσίευμα – σοκ των Financial Times : Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία!


tromaktiko3626
Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία αν οι συζητήσεις με τους πιστωτές αποτύχουν, σύμφωνα με τους Financial Times οι οποίοι σε νέο δημοσίευμά τους τονίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, είναι να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Οι FT επικαλούνται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».
Σύμφωνα με τους Financial Times, μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε ένα σοκ «δίχως προηγούμενο» για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, πέντε μόλις χρόνια αφότου η Ελλάδα έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα-διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. 
Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η προειδοποίηση μιας επικείμενης χρεοκοπίας από Έλληνα αξιωματούχο, μπορεί να αποτελεί μια διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να επιτύχει πιο ευνοϊκούς όρους σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Όμως, σύμφωνα με τους FT, η προειδοποίηση αυτή δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.
Οι Financial Times σημειώνουν, επίσης, ότι και άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και να κάνουν τα δικά τους σχέδια, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες ενός Grexit, όταν και αν αυτό γίνει.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: