Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Απαγορεύεται συμμετοχή της ΕΚΤ σε αναδιάρθρωση χρέους, λέει ο Άσμουσεν

Μόνο από τους εταίρους νέα δάνεια


Πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης ξεκαθαρίζει ο Γ.Ασμουσεν
Πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης ξεκαθαρίζει ο Γ.Ασμουσεν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε πιθανή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει το μέλος του ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας Γ.Άσμουσεν. Όπως εξηγεί, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απευθείας χρηματοδότηση κράτους, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΚΤ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει για την Ελλάδα μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ δεν δύναται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε τέτοια αναδιάρθρωση, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά χρηματοδότηση κράτους, το οποίο απαγορεύεται» από το καταστατικό της ΕΚΤ αναφέρει ο Γ.Άσμουσεν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, που πρόκειται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για ανάγκη 15 δισ. ευρώ αν δοθεί διετής επιμήκυνση, και του αναπληρωτή υπουργού Χρ.Σταϊκούρα που μιλούσε για νέα διευθέτηση του χρέους, την οποία ωστόσο διέψευσε με νέα ανακοίνωσή του.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: