Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Το Σέντραλ Πάρκ του πρωθυπουργού έγινε Τζουράσικ Πάρκ...



Έκλεισε κιόλας ένας χρόνος ... από τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και της υπουργού Περιβάλλοντος,αλλά οι ακτές και η περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, είναι στο έλεος του Θεού, αφού τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης να ...πραγματοποιήσει ένα Νεουορκέζικο “θαύμα” τύπου Σέντραλ Πάρκ, μοιάζουν αποκύημα φαντασίας και έχουν μετατραπεί στην ζούγκλα του κινηματογραφικού “Τζουράσικ Πάρκ”.

Έτσι οι υποσχέσεις παρέμειναν ανεδαφικές και στην σφαίρα της φαντασίας, παρά την κατεδάφιση του νυχτερινού κέντρου “Φαντασία”, που ήταν η μοναδική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά ούτε και αυτή ολοκληρώθηκε με οργάνωση, ώστε να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρουπόλεως, Χρήστος Βλάχος, : “Υποτίθεται ότι κατεδάφισαν το κέντρο για να ανοίξουν τον χώρο της παραλίας, ώστε να είναι προσβάσιμος για τον κόσμο. Όμως τα κάγκελα για την υποτιθέμενη προστασία των αθλητών, εξακολουθούν να υπάρχουν. Έτσι χρειάστηκε εμείς να αφαιρέσουμε τα κάγκελα για να έχει πρόσβαση ο κόσμος, σε μια περιοχή όπου για κάνεις μπάνιο πρέπει να πληρώσεις”.

Ο κ. Βλάχος τονίζει επίσης ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την μεταμόρφωση του πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έχουν βαλτώσει μαζί με την περιοχή που σαπίζει και συμπληρώνει “ένας χώρος που κάποτε γνώρισε μεγάλες δόξες καθώς το αεροδρόμιο αποτελούσε την κύρια πύλη εισόδου στην χώρα, πλέον γνωρίζει την απόλυτη παρακμή”.

Η σημερινή εικόνα του αεροδρομίου είναι κτήρια μισογκρεμισμένα, εγκαταλελειμμένος εξοπλισμός και ανύπαρκτη φύλαξη, παρά τα κάγκελα και την περιφράξει του χώρου.

Επίσης ο κ . Βλάχος ανέφερε ότι οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για την κατεδάφιση των ακινήτων, έμειναν στα λόγια, ενώ ο χώρος της “Φαντασίας” χρησιμοποιήθηκε πέρσι ως χώρος πάρκινγκ από γνωστό κέντρο διασκέδασης της περιοχής.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: