Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

''AΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ''...


Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου είναι πιθανό να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ...
με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.
«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητεί η ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».
Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων.
«Πρέπει να αποφασίσουμε για το τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και με βάση αυτό να προχωρήσει η οργανωτική της συγκρότηση. Το έργο αυτό θα το επιβλέψει μια υψηλού επιπέδου επιτροπή με τη συνδρομή και ξένου συμβούλου, αξιοποιώντας φυσικά την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία», καταλήγει ο υφυπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: