Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Απολύτως εφικτό ένα παράλληλο πρόγραμμα, δίπλα στο μνημόνιο...



«Δικός μας στόχος είναι να έχουμε μία κυβέρνηση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ισχυρός. Θα είναι όχι απλώς πρώτο κόμμα, αλλά πρώτο κόμμα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχύ, και γιατί όχι να συζητάμε και για το ενδεχόμενο της...
  αυτοδυναμίας χωρίς καμία έπαρση και αλαζονεία» τόνισε o Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια συνεργασίας με άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον REAL FM, σημείωσε:

«Αυτές οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν στην ύπαρξη μιας κυβέρνησης. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε συνεχώς σε επαναληπτικές εκλογές, για λόγους πολιτικής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής σταθερότητας (…) Από εκεί και πέρα, το ζήτημα των συνεργασιών, είναι ένα θέμα το οποίο εμείς προσεγγίζουμε με έναν τρόπο ουσιαστικό και προγραμματικό. Πώς μπορούμε εμείς να συγκυβερνήσουμε για παράδειγμα με τη ΝΔ, τη στιγμή που ξέρουμε ότι υπάρχουν πολιτικές και προγραμματικές διαφορές πάνω σε ανοιχτά ζητήματα της επόμενης μέρας, όχι κλειστά ζητήματα» διερωτήθηκε ο κ. Σακελλαρίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά το εργασιακό, το ασφαλιστικό, το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, το παραγωγικό μοντέλο και τον τρόπο ανάπτυξης «που είναι διακυβεύματα για την κοινωνία την επόμενη μέρα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το ζήτημα της διακυβέρνησης και της διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε εμείς να φανταστούμε κατά πόσο θα ήταν ευέλπιστο για την κοινωνία το να συνεργαστούμε είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ, είτε με το Ποτάμι».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι: «Θα μπορούσα να δω συνεργασία σε επιμέρους ζητήματα αλλά φαντάζομαι ότι, για να είμαστε ρεαλιστές και χωρίς να θέλουμε να βάζουμε στόχους οι οποίοι είναι τελείως ανέφικτοι, κατά την άποψή μου κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι εφικτό να υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα δίπλα στο μνημόνιο, δηλαδή, να υπάρξει διαφοροποίηση στον τρόπο εφαρμογής του μνημονίου, ο πρώην υπουργός απάντησε καταφατικά, τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι απολύτως εφικτό», ενώ συμπλήρωσε:

«Ακριβώς επειδή γνωρίζουμε αυτή τη συμφωνία σε βάθος, γνωρίζουμε ποια ζητήματα είναι ανοιχτά και επιδέχονται διαπραγμάτευσης και συζήτησης, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει και έχουν γίνει βήματα για να προχωρήσει αυτή η συζήτηση με τους δανειστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: