Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Εισαγγελέας: Να απορριφθούν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων...


Γιώργος ΡουπακιάςΜετά από διακοπή έξι εβδομάδων λόγω θέρους συνεχίστηκε και πάλι, στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με βασικούς κατηγορούμενους τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Κατά τη...
σημερινή 13η συνεδρίαση του δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε την απόρριψη όλων των ενστάσεων που τους προηγούμενους μήνες υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι περισσότερες από τις ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας, επισημαίνοντας ότι έχει αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξούσιων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι υπερασπιστές -κυρίως του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου- αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν στα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής σχετικά με την επίθεση του ΠΑΜΕ, κ. Θεοδωρόπουλος, προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων κατηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν νομικά θέματα που αν γίνουν δεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους που μας αφορούν», ανέφερε.

Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας.

Ο υπερασπιστής σχετικά με την εισαγγελική πρόταση υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας: «Θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής».

Υποφήφιοι βουλευτές

Λίγο πριν από τη διακοπή της δίκης, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές εκλογές.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: