Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής...


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
...για τις 14 Σεπτεμβρίου...
Φωτιές άναψε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το αίτημα των έξι συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής  για διακοπή της δίκης καθώς είναι υποψήφιοι βουλευτές και πρέπει να προετοιμαστούν, όπως είπαν, για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
 Το...
αίτημα στήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων με τον Γιάννη Παγορόπουλο να υποστηρίζει: «Τα κόμματα πολιτεύονται ελεύθερα χωρίς να έχουν τέτοια θέματα. Να διακόψει η δίκη μέχρι να ανοίξουν τα δικαστήρια μετά τις εκλογές ώστε να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε σκιά κατά τη διάρκεια της δίκης».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέδρασαν έντονα. «Και εμείς έχουμε υποψήφιους αλλά θα θέλαμε να συνεχιστεί η δίκη για να μάθει ο κόσμος τι είναι φασιστική, εγκληματική οργάνωση», είπε ένας εκ των συνηγόρων για να ακούσει την υπεράσπιση να απαντά: «Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε».

Η πλευρά τη πολιτικής αγωγής επέμεινε πως η διαδικασία δεν πρέπει να διακοπεί «θα πρέπει να απορριφθεί η επιχειρηματολογία πολιτικής φύσης που μετατρέπει τα θύματα σε θύματα δεύτερης κατηγορίας επειδή οι κατηγορούμενοι είναι βουλευτές» είπαν και συμπλήρωσαν «ζητάνε τη διακοπή για να μην ακούσει ο ελληνικός λαός και επηρεαστεί» την ίδια ώρα η υπεράσπιση υποστήριξε πως πρόθεση της πολιτικής αγωγής είναι να βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη την ημέρα της δεύτερης επετείου από τη δολοφονία Φύσσα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της διακοπής της δίκης για μετά τις εκλογές. Το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε, ωστόσο αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής λόγω κωλύματος της προέδρου αλλά και εξαιτίας της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Έτσι, η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων ακυρότητας που υπέβαλαν νωρίτερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: