Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αφού εξασφάλισε τετραετία, πήγε στη ΛΑΕ...


Μάλιστα, προ εβδομάδων, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε στείλει μία λίστα στους δημοσιογράφους με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας, στην οποία συμπεριλαμβανόταν ο Νίκος Χουντής.
xountis
Χθες το απόγευμα, λοιπόν, ο Νίκος Χουντής έγινε και επισήμως ευρωβουλευτής, αφού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ανέγνωσε το όνομά του ως εκείνου που κάλυψε την έδρα του παραιτηθέντος Μανόλη Γλέζου. Αμέσως μετά, ο Νίκος Χουντής προέβη σε δήλωση, γνωστοποιώντας ότι θα δραστηριοποιηθεί ως ευρωβουλευτής «από τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας». Σημειωτέον ότι ο Χουντής βρέθηκε στις Βρυξέλλες κατόπιν συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα στα μέσα του προηγούμενου Ιουλίου προκειμένου να μην καταλάβει την ευρω-έδρα ο Γιάννης Μηλιός. Μόνο που ο τότε πρωθυπουργός δεν ήξερε ότι ο Νίκος Χουντής σχεδίαζε να πάει με το «κόμμα Λαφαζάνη»...
Η πολιτική δήλωση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:
«Στην προηγούμενη θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπάθησα με επιμονή να αναδείξω τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής των μνημονίων που οδήγησαν εκατομμύρια συμπατριώτες μου στη φτώχεια και την ανεργία και την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση και σε απώλεια στοιχειωδών κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσω και τώρα. Από τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, έχω καθήκον να αντιπαλέψω τις πολιτικές της ευρωζώνης, τα νέα μνημόνια, και την πολιτική του «πάση θυσία στο ευρώ», που οδηγεί την Ελλάδα και όλους τους λαούς της Ευρώπης σε συνεχή λιτότητα, σε τεράστια κοινωνικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα και στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: