Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη η συνάντηση Με τον Ζοζέ Μπαρόζο συναντάται στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός


Με τον Ζοζέ Μπαρόζο συναντάται στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον πορτογάλο αξιωματούχο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο συναντάται το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζοντας τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

Προηγήθηκε η συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Ο γερμανός αξιωματούχος είπε ότι πλέον είναι ορατό το «φως στο βάθος του τούνελ» και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φέρει αποφάσεις για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

«Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε ότι συμφωνήθηκαν επίσης οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση, αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε επίσης και με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ενώ μετά τη συνάντηση με τον Ζοζέ Μπαρόζο θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: