Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Το υπ. Άμυνας μας κοροϊδεύει»...


Διαμαρτυρία εργαζομένων του Σκαραμαγκά, έξω από το Πεντάγωνο...
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν...
νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα Ναυπηγεία έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Αθανάσιο Δαβάκη.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αν. Οικονόμου, ο κ.Δαβάκης άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι του μίλησαν για την κατάσταση που βιώνουν, 18 μήνες απλήρωτοι, όπως είπαν.

Ο υφυπουργός Άμυνας μετέφερε στους εργαζομένους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση και ότι θα μεταφέρει στον υπουργό Δ. Αβραμοπουλο τα αιτήματα που του έθεσαν. Ωστόσο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Καρακίτσος έκανε λόγο για «λόγια του αέρα και κοροϊδίες» από την πλευρά του υπουργείου.

Στην ανακοίνωσή τους -μεταξύ άλλων- οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι βρίσκονται απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι. Η εταιρεία αυτούς τους μήνες είναι εξαφανισμένη... Είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους! Έχουμε δίκιο και το διεκδικούμε! Δε ζητάμε ελεημοσύνη αλλά το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η πρώτη δικαίωση του αγώνα μας όσο κι αν πίκρανε κάποιους μίζερους που ψάχνουν ψύλλους στ' άχυρα, τους ρωτάμε όμως να μας δείξουν αυτοί τα αποτελέσματα των δικών τους πρακτικών...
Ζητάμε από τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο. Να συμμετέχουν στον κοινό αγώνα και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: