Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

''ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ''...


... ΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ;
«Είναι ασύλληπτο να διανοηθεί κανείς νέα οριζόντια μέτρα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο Ansa, λίγο πριν συναντηθεί με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Λέτα...

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «δεν μπορούν να προετοιμαστούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» από τη στιγμή που την περίοδο 2010-2012, τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 35%, «κάτι το πρωτοφανές και απαράδεκτο εν καιρώ ειρήνης».
Όσον αφορά τις θυσίες των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση, με πολύ δύσκολα μέτρα, με ιδιαίτερα βαριές θυσίες».
«Τώρα, όμως, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια διαπιστωμένης κρίσης», συνεχίζει, «έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα του ισολογισμού, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος καθιστά σαφές ότι ο έτερος μεγάλος στόχος είναι να υπάρξει πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επανακτήσουν ανταγωνιστικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας.
«Το κύριο πρόβλημα, όμως», επισημαίνει, «είναι κρίση της ελληνικής κοινωνίας, το απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας».
«Πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή, να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελπίδα και την προοπτική», καταλήγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: