Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο Α. Τσοχατζόπουλος στους Νέους Φακέλους: Διάτρητη η διαδικασία της προανακριτικής

skai.gr


Τόνισε έχει ήδη καταγγείλει την απόφαση πριν την ανακοίνωση της, χαρακτηρίζοντάς την «προειλημμένη».

Δήλωσε επίσης πως «Κάποιοι αποφάσισαν να με θυσιάσουν μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση του κόσμου για να σωθούνε πολιτικά. Αποφάσισαν να εξετάσουν μία συγκεκριμένη χρονικά περίοδο έτσι ώστε να μικρύνει τόσο πολύ το κάδρο που να χωράω μόνο εγώ».

Ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα στην ερώτηση για το επίμαχο έμβασμα της κατασκευάστριας εταιρίας των υποβρυχίων Ferrostaal, διαψεύδοντας κάθε σύνδεσή του με παράνομες πληρωμές σχετικές με την υπογραφή της σύμβασης για τα υποβρύχια.

Ωστόσο, δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για την ακίνητη περιουσία του και την διασύνδεσή της με εξωχώριες εταιρίες στις οποίες εμφανίζονται συγγενικά του πρόσωπα, λέγοντας πως πρόκειται για ιδιωτικές εταιρίες και αποδίδοντας σκοπιμότητα στη μη ολοκλήρωση – μέχρι στιγμής - του πορίσματος της δικαιοσύνης που διατάχθηκε μετά τις αποκαλύψεις της «Κ» τον Ιούνιο του 2010.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές τα συγγενικά του πρόσωπα, που φέρεται να εμπλέκονται με χρηματορροές από τα υποβρύχια, ο πρώην υπουργός φάνηκε να παλινωδεί.

Όσον αφορά το επίμαχο έμβασμα, δήλωσε πως «Κάποιο λάθος θα έχει γίνει» ενώ συνέχισε λέγοντας «είναι και μικρό το ποσό, δεν θα απασχοληθούμε τώρα για 3 εκ. δραχμές».

Αρνήθηκε τον προκλητικό τρόπο ζωής του, λέγοντας πως «Σαράντα χρόνια ζω στην πολιτική ζωή του τόπου και με ξέρει ο κόσμος παντού, δεν έχω αλλάξει».

Επίσης αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται σχετικά με το κόστος του γάμου του στο ξενοδοχείο «George V» στο Παρίσι το 2004.

Στην υπόθεση των υποβρυχίων, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η σύμβαση με την οποία παραγγέλθηκαν αποτελεί «την καλύτερη σύμβαση που είχαμε ποτέ», ενώ επισήμανε πως με την υπογραφή της «εξασφαλίσαμε το πλέον ισχυρό μη πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο».

Ωστόσο, παραδέχθηκε την ύπαρξη «μιζαδόρων που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη δουλειά», κατά την διάρκεια της θητείας του ίδιου στη θέση του υπουργού Άμυνας.

«Μπορώ να έχω εγώ γνώση τι γίνεται»; αναρωτήθηκε ο κ. Τσοχατζόπουλος καταλήγοντας πως μόνο με την κλήση του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη αλλά και των υπουργών που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει όλη η αλήθεια στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η συνέντευξη του Α. Τσοχατζόπουλου στους Νέους Φακέλους ΕΔΩ

Η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Α. Τσοχατζόπουλου στους Νέους Φακέλους ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: