Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Για λανθασμένο ερώτημα στις Πανελλαδικές μιλά η Μαθηματική Εταιρεία

Προτείνουν απαλοιφή της ερώτησης

Το λάθος έγινε στις επαναληπτικές, σύμφωνα με την καταγγελία της Μαθηματικής Εταιρείας
Το λάθος έγινε στις επαναληπτικές, σύμφωνα με την καταγγελία της Μαθηματικής Εταιρείας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Για λανθασμένο ερώτημα στις επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις της Δ' τάξης εσπερινών γενικών λυκείων, που έγιναν το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο μάθημα των Μαθηματικών, κάνει λόγο η Μαθηματική Εταιρεία.

Όπως σημειώνεται στα σχόλια της Μαθηματικής Εταιρείας, στο θέμα Β το ερώτημα Β5 ήταν λανθασμένο. Μάλιστα, οι μαθηματικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την απαλοιφή της ερώτησης Β5 και ανακατανομή των 5 μονάδων της στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Επίσης, την ίδια ημέρα στα Μαθηματικά των επαναληπτικών εξετάσεων της Γ' τάξης ημερήσιου γενικού λυκείου, στο θέμα Δ, το ερώτημα Δ3 ήταν κακώς διατυπωμένο και με ελλείψεις στα δεδομένα. Και πάλι οι μαθηματικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την απάλειψη της ασαφούς ερώτησης και ανακατανομή των 4 μονάδων της στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το πρώτο ζήτημα για τη Δ' τάξη των εσπερινών λυκείων, αφορά σε ελάχιστους υποψήφιους, ενώ και το δεύτερο ερώτημα επίσης αφορά σε περισσότερους, αλλά λιγότερους συγκριτικά με τον κύριο όγκο των Πανελληνίων Εξετάσεων, υποψήφιους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: